چه زمانی زوجین بهتر است به مشاور مراجعه کنند؟
۱- زمانی که الگوی منفیِ گفتگو بین زوجین غالب شود : الگوی منفی گفتگو شامل هر گونه رفتار و طرز بیانی است که طرفین را دچار احساس افسردگی، ناامنی و رها شدگی می کند، به گونه ای که شخص تمایل به رها کردن مکالمه داشته باشد.
گاهی اوقات طرز بیان یک موضوع فارغ از محتوای صحبت نیز می تواند سبب رنجش طرفین شده و به احساسات و هیجانات آنان آسیب وارد کند.
۲- زمانی که زوجین نمی دانند چگونه می توانند مشکلات خود را حل کنند: گاهی اوقات زوچین به این موضوع اشاره می کنند که " ما متوجه هستیم که مشکلی وجود دارد، اما نمی دانیم چگونه آن را حل کنیم" .
البته برخورداری از آگاهی گام بسیار مهمی است و رسیدن به این نقطه زمان بسیار مناسبی برای مداخله ی یک فرد متخصص است تا به زوجین برای حل مشکلشان کمک کند.
۳- زمانی که زوجین تنها به دلیل فرزندانشان کنار هم مانده اند: گاهی اوقات زوجین اینگونه تصور می کنند که با ماندن کنار هم به خاطر فرزندانشان کار درستی را انجام می دهند، در حال که در برخی موارد این وضعیت به شدت برای کودکان آسیب زا می باشد.
اما اگر زوجین مهارت حل مساله را کسب کرده و به سمت ایجاد یک رابطه ی مثبت و سالم حرکت کنند، بهترین شرایط را برای فرزندانشان ایجاد کرده اند.
۴- زمانی که الگوی رابطه از قالب زوجیت خارج شده است: گاهی اوقات همسران به نقطه ای می رسند که رابطه ی شان بیشتر شبیه دو شخص هم خانه یا هم اتاقی ست. به عبارت دیگر صمیمیت، مسئولیت پذیری، انجام وظایف، گفتگو و اجزای تشکیل دهنده ی یک رابطه بین زن و شوهر، در بین آن ها حذف شده است.
در این حالت نیز یک فرد متخصص می تواند برای حل مساله به طرفین کمک کند.
ترجمه و گرد آوری: سرکار خانم محیا ابراهیمی
برگرفته از: Www.psychcenteral.com